Ingrediente
- 6 oua 200 gr unt
- 12 linguri de zahar
- 300 gr faina
- 1 praf de copt
- 250 ml lapte
- zeama de lamaie
- 800 de grame fructe de padure
Mod de preparare
Dacă ai poftă de ceva dulce, dar nu vrei să stai prea mult timp în bucătărie, poţi încerca următoarea reţetă. E simplă, rapidă şi nu ai nevoie de multe ingrediente.
MOD DE PREPARARE
Ouale se separa, iar galbenusurile se bat cu jumatate din cantitatea de zahar (6 linguri). Se adauga untul si se amesteca foarte bine.
Se adauga faina, praful de copt si laptele si se mixeaza iarasi. Aluatul se intinde intr-o tava tapetata cu hartia de copt. Deasupra se presara 500 grame din fructele de padure si se baga la cuptor pentru 20 de minute.
Cand e gata, se scoate din cuptor si se presara restul de fructe de padure. Se bat albusurile spuma cu cele 6 linguri de zahar ramase. Se adauga si putina zeama de lamaie. Se intinde bezeaua deasupra si se da la cuptor inca 10 minute. Pofta buna!