Simplă și bună, cu o combinație delicioasă de ingrediente, iar porționată pe rotund, va avea un aspect și mai plăcut.
Ingrediente
- 400 g nucă măcinată
- 2 g sare
- 6 ouă
- 500 g mascarpone
- 400 g ciocolată albă
- 100 g ciocolată neagră cu lapte
- 500 g zmeură proaspătă
- 250 ml frișcă lichidă
- 200 g zahăr brun
- 200 g zahăr pudră
- 100 g făină
- 4 plicuri zahăr vanilat
- 2 esențe de vanilie
- 1 lămâie
- 1 plic gelatin, granule
- Flori comestibile pentru decor
Mod de preparare
Pentru prepararea blatului, amestecăm nuca măcinată cu făina şi sarea.
Batem albuşurile spumă cu zeamă de lămâie şi zahăr.
Amestecăm bezeaua cu ingredientele solide folosind o spatulă şi o turnam compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, pe care o dăm la cuptor.
Coacem prăjitura la 170 grade pentru 20 de minute.
Pentru prepararea cremei, punem gelatina la hidratat în 50 ml apă rece.
Mixăm mascarpone cu zahărul pudră, adăugăm ciocolata alba, topită la bain marie şi le amestecăm,
Batem frişca lichidă şi o încorporăm în cremă, încet, apoi adăugăm esenţă de vanilie şi gelatina hidratata şi topită.
Asamblăm prăjitura și o dăm la frigider pentru 20 de minute, apoi o putem porționa.
O decorăm cu zmeură proaspătă, ciocolată albă, topită și flori comestibile.
Salata de porumbel, afumat cu frunze de ceai... Pui cu sos de gorgonzola...