Ingrediente
- Pentru blat
- 100 g unt
- 100 + 70 g zahar
- 150 g ciocolata amaruie
- 5 oua mari
- 100 g faina
- 1/ 4 lingurita praf de copt
- esenta de vanilie
- Siropul
- 10 linguri apa
- 10 linguri zahar
- 3 linguri brandy sau lichior de fructe
- 400 g gem de caise
- Glazura
- 150 g smantana
- 25 g unt
- 150 g ciocolata amaruie
Mod de preparare
Dacă ai poftă de ceva delicios, încearcă desertul "Sachertorte", una dintre cele mai iubite reţete. A fost inventată în 1831, de austriacul Franz Sacher, iar de atunci face mai dulci zilele oamenilor din întreaga lume.
MOD DE PREPARARE:
Tapeteaza o tava cu hartie de copt si incalzeste cuptorul la 170 de grade.
Se amesteca untul cu 100 g zahar pana cand devine o crema. Se adauga ciocolata, galbenusurile, esenta de vanilie, amestecand foarte bine.
Albusurile se bat impreuna cu sarea, se adauga cele 70 g de zahar, faina si praful de copt. In ciocolata se toarna pe rand faina si albusul. Compozitia se toarna in tava si se coace timp de 40 de minute. Cand este gata, blatul se taie in doua, se insiropeaza ambele parti si se intinde gemul de caise.
Pentru glazura, se pune smantana pe foc pana da in clocot. Cand s-a racit, se adauga smantana peste ciocolata facuta bucati, apoi si untul. Se amesteca bine si se toarna glazura peste tort. Se baga la frigider ca sa se raceasca. Pofta buna!
Minuni cu ciocolată, te vor cuceri îndată! Se fac imediat, cu doar câteva ingrediente!... Reţetă foarte simplă pentru tort "Foret Noire"! E gata în doar câteva minute, fără bătăi de cap, cu puţine ing...