Adori ciupercile și multe dintre preparatele pe care le consumi conțin acest aliment minune? Această rețetă de supă cremă nu numai că este delicioase, dar se realizează extrem de simplu.
INGREDIENTE:
- ciuperci
- unt
- făină
- usturoi
- sare, piper
- pătrunjel
- smântână
Spală, curăță și taie ciupercile bucăți, rumenește-le în unt și presară-le cu făină. În urmă le pui sare, piper, puțin pătrunjel tocat, puțin usturoi tocat și fierbi totul în zeamă de carne sau în zeamă de mazăre, sau chiar în apă simplă. Unii pun, înainte de a servi, puțină smântână. Mulți le servesc cu borș fiert. În acest caz se dă la masă cu puțin leuștean tocat.
Rețeta de ''Supă de ciuperci'' a fost publicată în ''Carte de bucătărie — 1501 feluri de măncări'' (1935), cu o prefață de Constantin Bacalbașa.
Frigărui la cuptor, doar pentru cunoscător! Acesta este secretul unui gust de neuitat! Se fac imediat și deliciul e gara... Prăjitura "Georgia", gustoasă şi uşor de preparat. Desertul de care te vei îndrăgosti la prima degustare...