Ingrediente
- 4 prepelițe
- 100 g unt
- 2 cepe medii
- 3 căței de usturoi
- 4 linguri de miere
- 1 portocală
- 1 lime
- sare
- piper
- 50 g ghimbir(proaspăt)
- 3 tulpini de țelină(apio)
- 1 salată medie pak choy
- 150 g ciuperci shimeji
- un ardei capia roșu
- 200 g baby morcov
- 1 ardei jalapeno(proaspăt)
- 500ml supa de pui,
- 5 linguri sos de soia,
- 2 lingurițe ulei de susan
Mod de preparare
Se curăță prepelițele, se marinează cu 2 linguri de miere, sucul de la o jumătate de portocală, jumătate de lime şi o mandarină, sare şi piper după gust, ghimbir proaspăt dat pe răzătoare, o linguriţă de ulei de soia, o linguriţă de ulei de susan şi doi căţei de usuturoi tocaţi mărunt.
Se lasă la marinat aproximativ 15 minute apoi se pun prepelițele, împreună cu marinada, într-o tavă la cuptor, timp de 12 minute(până se rumenesc) la aprox. 200 grade C.
Între timp se taie restul de legume, exceptând ciupercile şi ardeiul jalapeno.
Se topește 50 g de unt în tigaie cu o linguriţă de ulei de susan, apoi se călesc legumele tăiate, se adaugă ardeiul jalapeno tăiat mărunt şi apoi se aşază pe farfurie împreună cu carnea.