Ingrediente:
- 2 buc. avocado
- 50 g ulei de cocos
- 100g miere
- 1/2 lingură matcha
- 1 pepene galben
- 6 buc frunze mentă
- 2 buc. lime
- 200 g panko
- 300 g zahăr pudră
- 225 g unt
- flori comestibile
Mod de preparare
Se trec prin blender, împreună: avocado, uleiul de cocos , mierea, jumătate din sucul de lime, jumătate din matcha apoi mousseul obținut se lasă la rece până la momentul servirii.
Se curăță pepenele galben și se formează biluțe cu ustensila specială de formă rotundă, după care se lasă în marinadă de miere.
Marinda de miere se face în felul următor: sucul de la un lime se amestecă cu 2 linguri de miere și 4 frunze de mentă tocate mărunt.
Preparare biscutul de lăcustă
Se topește 150 g de unt, apoi se adaugă 200 g de zahăr pudră, se lasă la foc mic timp de câteva secunde, până când untul capătă o culoare aurie, apoi se adaugă 50 g panko și 4 lăcuste sotate în 25 de g de unt, timp de 2 min .
Compoziția se trece prin blender și se lasă la frigider până când se întărește apoi se modelează în formă rotundă cu ajutorl sucitorului.
Se montează farfuria și se decorează cu flori comestibile.
Poftă bună!
Rețetă preparată de concurentul Bostan Lucian Palade
Sarmale în foi de viță reinterpretate în stil chinezesc... Știucă umplută cu legume și sos roșu...