Ingrediente
- 5 pulpe de pui dezosate
- 500 g ciuperci albe champignon
- 100 ml ulei
- 1 ceapă albă, medie
- 2-3 căței de usturoi
- sare și piper, după gust
- 50 ml vin alb, demisec
- 500 ml smântână de gătit
- mărar verde
- Pentru mămăligă:
- 1 l apă
- 300 g mălai
- sare
Mod de preparare
Se pune uleiul la încins și se rumenește în el carnea de pui tăiată mărunt.
Se amestecă bine pentru o rumenire uniformă, apoi se scoate în alt vas, iar în tigaie se adaugă ceapa tocată, usturoiul rondele și ciupercile, de asemeni tocate.
Se călesc și acestea bine, apoi se sting cu vin și se adaugă și carnea de pui.
Se asezonează cu sare și piper, iar când vinul scade, se adaugă smântâna și se amestecă intens.
Se mai lasă preparatul pe foc 10-15 minute, timp în care se asezonează cu sare și piper, apoi se stinge focul și se presară mărar verde.
Între timp se fierbe apa cu sare pentru mămăligă, iar când începe să fiarbă, se adaugă mălaiul, în ploaie.
Se amestecă continuu, până se îngroașă, apoi se răstoarnă pe platou.
Se servește puiul cu smâmtână și ciuperci, alături de mămăliga caldă.
Mâncare de cartofi cu ciolan afumat și salată verde... File de somon cu zucchini aromat, o rețetă ușor de preparat! Regis Stone te provoacă să gătești minunății culinare în do...