Ingrediente
- 4 buc. piept de pui
- 400 ml smântână de gătit
- 250 g gorgonzola
- 100 g unt
- 100 ml ulei
- 400 gr parmezan
- 3 căței de usturoi
- sare
- piper
- ceapă verde
- 500 g paste, penne
Mod de preparare
Pieptul de pui se taie în cuburi și se trage la tigaie în ulei încins.
Se asezonează cu sare și piper.
Pentru sos, se topește untul, se adaugă usturoiul răzuit, apoi gorgonzola și se amestecă intens.
Se adaugă smântâna de gătit, se mai fierbe puțin sosul amestecând pentru a se omogeniza și se asezonează cu sare și piper.
Pastele se fierb în modul clasic, în apă cu sare, apoi se scurg, se trag în unt și se presară parmezan peste ele.
Se servește pieptul de pui cu sosul de gongorzola, decorat cu rondele de ceapă verde, iar alături, în alt vas, se servesc pastele cu parmezan.
Prăjitura Mini Dacquoise cu cremă de mascarpone și ciocolată albă... Tartar de somon, ton și avocado...