Ingrediente
- 4 pulpe inferioare de curcan
- 200 g miere albine
- 200 ml sos soia
- 200 ml vin alb demisec
- 200 ml sos Pantai
- 2-3 căţei usturoi
- sare
- piper
- 8 buc. gulii mici şi tinere
- 400 g iaurt grecesc
- 2 lamâi pentru zeamă
- 1 buc lime ( pentru coajă)
- 5-6 frunze mentă proaspătă
- 3-4 g sumac
- ulei măsline
- 3-4 flori comestibile
- reducţie oţet balsamic
Mod de preparare
Pulpele de curcan se spală, se crestează şi se pun la înăbuşit cu vinul şi puţină apă pentru 10-15 minute.
După care se scot pulpele şi se introduc în cuptorul încins la 180 grade pentru inca 15 min.Intre timp pregătim confitul din: miere, sos soia, sos Pantai.
Când pulpele au prins o culoare aurie se scot din cuptor, şi se ung cu confitul rezultat.
Se vor introduce dinou în cuptor pentru încă 15 min.
Între timp se pregăteşte salată de gulii astfel: curăţăm guliile le stropim cu zeamă de lămâie, le acoperim şi le dăm la rece.
Tocăm usturoiul, amestecăm cu iaurtul, frunze de mentă şi coajă rasă de lime.
Asezonăm cu sare şi piper dressingul rezultat, amestecăm cu gulia, peste care presărăm sumac şi decorăm cu flori comestibile.