Răsfaţă-te cu un desert sănătos, care ține la silueta ta! Trebuie să încerci această prăjitură delicioasă, cu nuci şi ciocolată amăruie

Vlădutz, bucătarul de la Neatza, vă propune să vă răsfăţaţi cu un preparat delicios şi anume, trufiţă pupăcioasă, o prăjitură cu nuci pecan şi ciocolată amăruie.

Vlădutz, bucătarul de la Neatza, vă propune să vă răsfăţaţi cu un preparat delicios şi anume, trufiţă pupăcioasă, o prăjitură cu nuci pecan şi ciocolată amăruie.

Instructiuni

Pentru blat(tava cu diametrul de 24 cm):

  • 250 g biscuiti
  • 200 g nuci pecan
  • 150 g unt
  • 50 g zahar brun
  • coaja de la o portocala
  • Pentru crema:
  • 300 g ciocolata amaruie
  • 120 ml frisca lichida
  • 100 g unt
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri amaretto

Pentru glazura:

  • 200 g zahar
  • 100 g unt
  • 200 ml frisca lichida
  • fulgi de migdale

Mod de preparare
Pentru blat, se sfarama biscuitii si se amesteca cu nucile prajite si pisate fin, se adauga zaharul, coaja rasa de portocala, untul si se omogenizeaza bine totul.
Se pune compozitia rezultata in tava si se preseaza bine, apoi se da la frigider pentru 10 minute.
Pentru crema, se topeste ciocolata in frisca lichida, se adauga untul si se omogenizeaza bine, apoi se adauga si galbenusurile, iar la final amaretto.
Se obtine o crema usor lipicioasa, care se intinde peste blatul de biscuiti si se da din nou tava la frigider, pentru aproximativ doua ore.
Pentru glazura de caramel, se pune zaharul la caramelizat, apoi se adauga frisca lichida, se lasa sa se topeasca tot zaharul si se adauga untul, se amesteca bine si se intinde fierbinte peste prajitura.
Se da din nou prajitura la rece pana cand se intareste glazura si se presara fulgi de migdale pe deasupra.
Sfatul lui Vladutz pentru a se desface prajitura frumos de pe peretii tavii, este de a pudra peretii cu zahar, inainte de a aseza prajitura in tava.

VIDEO cu rețeta, realizată pas cu pas, AICI!

Ultimele știri