Ingrediente
- 3 l lapte gras
- 100 g cardamon
- 4 -5 lămâi
- 500 g zahăr
- 20 g șofran
- 100 g fistic
- 100 g alune
- 10 pliculețe de zahăr vanilat
Mod de preparare
Într-o oală, se pun la fiert 2 litri de lapte, iar după 5 minute de fierbere în clocot se adaugă sucul de la 3 lămâi și se amestecă, până când laptele se coagulează ca și brânza.
Separat, într-un alt vas, se pune un tifon și se separă brânza de zer, se lasă la scurs timp de 10 minute, apoi se transferă într-un bol și se freacă bine până se omogenizează și devine cremoasă.
Se formează mici sfere care se aplatizează și se lasă pe un șervețel absorbant.
Se pun 2 căni de apă cu o cană de zahăr la fiert.
După ce apa începe să fiarbă, se adaugă bucățile de brânză și se fierb timp de 15 minute.
Într-un alt vas, se fierbe 1 litru de lapte cu puțin zahăr, se adaugă 50 g de fistic si 50 g de alune, ambele pisate, precum și cardamom.
Într-un bol mic se freacă șofranul cu 3-4 linguri de lapte până când acesta devine gălbui, apoi se adaugă peste laptele care fierbe.
Dupa ce laptele a fiert și bucățile de brânză au crescut în volum, se scot și se așază in farfurii.
Peste bucățile de brânză se pune sosul de lapte, iar deasupra se presară fistic măcinat și șofran.
Cod al pil pil cu creveți și anghile pe mămăliguță prăjită... Piept de cocoșel umplut cu roșii confiate și pulpă cu piure de conopidă, sos de gorgonzola și sos de pătrunjel...