Sunt mult mai gustoși și sănătoși Ravioli de casă cu sos de usturoi și pătrunjel!
Ingrediente pentru Ravioli de casă cu sos de usturoi și pătrunjel
- 8 ouă
- 800 g făină albă
- 400 g carne tocată, de vită
- 400 ml smântână lichidă de gătit
- 1 legătură de pătrunjel
- 1 caserolă de busuioc proaspăt
- 200 g parmezan
- Sare
- piper
- 1 căpățână de usturoi
- 1 ceapă
- vin alb
- ulei de măsline
Mod de preparare Ravioli de casă cu sos de usturoi și pătrunjel
Se prepară un aluat pentru ravioli prin amestecarea ouălor cu făina, sare, piper și ulei de măsline, care se adaugă la final, atât cât să iasă aluatul ferm.
Se încinge puțin ulei, apoi se călește ceapa tocată și se adaugă carnea.
Se amestecă până când carnea este pătrunsă și se asezonează cu sare și piper.
Se lasă să se tempereze, apoi se întinde aluatul, se taie în pătrățele care se umplu cu carne și li se dă forma de ravioli.
Se fierb în apă clocotită cu sare, până se ridică la suprafață.
Usturoiul se curăță și se toacă mărunt, pătrunjelul se toacă mărunt.
Se fierbe vinul alb până se reduce, se adaugă usturoiul și pătrunjelul, apoi smântâna.
Se fierbe sosul pentru 2-3 clocote și se asezonează cu sare.
Raviolii se vor amesteca cu sosul, apoi se așază în farfurii și se decorează cu frunze de busuioc.
File de somon cu varză de Bruxelles... Cel mai bun cotlet de porc aromat cu garnitură de legume! Regis Stone te învață secretul unei rețete de succes...