Iar pentru asta vă împărtășim mai jos Rețeta celor mai pufoase cornuri cu gem, o rețetă cu reușită sigură de cornuri cu aluat dospit și umplutură de gem.
Ingrediente pentru Rețeta celor mai pufoase cornuri cu gem:
- Pentru aluat dospit:
- 2 ouă
- 50 gr zahăr
- 100 gr unt gras, sau untură
- 1 lingură smântână grasă
- 300 ml lapte
- 750 gr faina
- 7 gr drojdie uscată
- 1 lingurita sare
- 2 lingurițe esență de vanilie
- Pentru umplut:
- 750 gr gem de prune
- Pentru uns:
- 1 ou
Mod de preparare pentru Rețeta celor mai pufoase cornuri cu gem
Cernem făina într-un vas, de două ori pentru a fi aerată.
Amestecăm drojdia cu o lingură de zahăr și puțin lapte cald, până se lichefiază. Facem o adâncitură la mijlocul făinii și punem acolo drojdia diluată. Acoperim vasul și lăsăm să se activeze drojdia până își dublează volumul. Frecăm untul moale cu restul de zahăr până se spumează, apoi încorporăm ouăle și smântâna și adăugăm sarea.
- De menționat că toate ingredientele trebuie să fie la temperatura camerei, ca la Rețetele de cozonac.
Când drojdia și-a dublat volumul, începem să turnăm lapte cald și să amestecăm drojdia cu făina și amestecul de unt cu ouă și smântână. Frământăm un aluat ușor moale, dar nelipicios, pe care îl lăsăm la dospit 45-50 de minute.
După ce aluatul și-a mărit consistent volumul,rupem din el bucăți pe care le întindem în foi circulare pe masa de lucru înfăinată. Tăiem foile în forme triunghiulare, punem câte o lingură de gem la baza triunghiurilor și le rulăm către vârf.
Așezăm cornurile în tava tapetată cu hârtie de copt și le mai lăsăm să se dezvolte 15-20 de minute. În acest timp, pornim cuptorul la 180 de grade.
Ungem cornurile cu ou bătut și le coacem pentru 35-40 de minute, la 180 de grade, sau până sunt frumos rumenite.
Spor și poftă bună!
Rețeta celor mai gustoși ficăței de pui cu gogoșari în sos de roșii... Pentru că ne place Rețeta de Gulaș unguresc, să ne delectăm și cu o rețetă de Ciorbă gulaș!...