- Marele Premiu de Formula 1™ al Braziliei e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 1 - 3 noiembrie 2024!
- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite începe din 17 noiembrie, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Rețeta Chicken tikka masala, un preparat indian cu multe condimente, servit cu paratha, pâine plată, foietată.
Ingreiente
- 1 kg pulpe/piept de pui
- 2 buc. ardei gras
- 8 roșii
- 1 buc. ghimbir
- 6 căței de usturoi
- 1 cutie pastă de tomate
- 1 cutie roșii decojite
- 1 cutie de smântână de gătit
- 2 cutii lapte de cocos
- 400 g iaurt
- 100 g unt
- 1 ardei iute (chilli)
- curry, cardamon, scorțișoară, boabe de coriandru, chimen, cuișoare, boia iute
- paratha pentru servit
Mod de preparare
Se prepară o marinadă din iaurt și condimentele enumerate.
Carnea de pui se introduce în această marinadă și se ține la frigider câteva ore.
Într-o tigaie adâncă se topește untul și se călește ceapa tocata până își schimbă culoarea.
Se adaugă usturoiul tocat și ghimbirul răzuit.
Se lasă 3-4 minute până eliberează aromele, se adaugă ardeii tocați mărunt şi se amestecă. Se adaugă pasta de tomate, se toarnă roşiile din cutie şi apoi cele 8 roşii tocate, cu tot cu zeamă. Se pun toate condimentele peste legume şi se amestecă.
Peste legume se adaugă carnea şi se lasă la fiert, la foc mediu.
Când carnea este aproape fiartă, se adaugă smântâna și laptele de cocos.
Se lasă totul la fiert, până scade sosul şi se mai asezonează cu sare și condimente, după gust.
La final se presară frunze de coriandru tocat sau pătrunjel verde.
Zamă de leurdă cu cartofi și Pături de mămăligă cu brânză și cârnați... Cum faci sirop de muguri de brad. Rețeta de la Mănăstirea Sihăstria Putnei...