O rețetă de desert complex, cu o combinație prfrctă de ingrediente și de arome deosebite, dar delicios, care merită tot efortul - Rețeta Chocosenses.
Rețeta Chocosenses - Ingrediente
- tonka boabe 1 borcan
- 1 l frișcă lichidă neindulcită LaDorna
- 50 g cacao
- 100 g sare
- 50 g Iotă-Pro-Panacotta
- 100 g Kappa
- 400 g ciocolată neagră
- 450 g zahăr
- 150 g zahăr pudră
- 100 g fulgi de migdale
- 2-3 linguri miere de albine
- 500 ml lapte de migdale
- 200 guUltratex3
- 50 g Agar Agar
- 4 foi de gelatină
- foița aur
- 400g unt cu peste 80% grăsime
- 400 g făină
- 1 l lLapte
- 10 ouă
- 300 g lemongrass
- 100 g mentă
- 100 ml rom alb
- 200 g lime
- 100 g maltosec
- 1 kg portocale
- boabe cacao mărunțite
Rețeta Chocosenses - Preparare
Moussede ciocolată: Pentru acesta se pune pe foc frișcă lichidă împreună cu zahărul și boabele de tonka, se lasă să se infuzeze, se adaugă iotă și kappa și se gătesc până la 90 de grade apoi se adaugă ciocolată și se amestecă.
După ce ciocolată este topită, compoziția va fi turnată în inele care ulterior vor fi puse la frigider.
Biscuite de migdale: Fulgii de migdale vor fi amestecați cu miere și zahăr pudra, întinși pe o foaie de silicon și băgați la cuptor pentru a se rumeni și deveni crocanți
Consome de lemongrass: Într-o oală cu apase pune lemongrass-ul tocat și se lasă pe foc să se infuzeze, după care se adaugă rom. Acesta va fi servit în o eprubetă lângă deșert. Deșertul fiind dur, infuzia de lemongrass va fi servită după ce deșertul a fost consumat pentru a oferi persoanei care degusta o tranziție mai lină și pentru a elimina gustul amărui al ciocolatei și a păstra doar gustul plăcut și dulce.
Pudra de ciocolată: Se va topi o cantitate mică de ciocolată și se va adaugă peste pudra de maltose, treptat, pentru că această să fie încorporată corespunzător.
Tuile de cacao: Ingredientele vor fi gătite pe foc până ajung la consistentă dorită, după care se așază pe o foaie de silicon și se gătesc la cuptor 8 minute. Când sunt complet gătite se vor modela în formă dorită.
Sos lapte de migdale: Laptele de migdale va fi amestecat la vitamix alături de ultratex3 până va capătă consistentă dorită.
Jeleu lapte de migdale: Laptele de migdale va fi gătit pe foc alături de agar agar, iotă și gelatină, până la temperatura de 90 de grade și apoi va fi turnat pe o tavă metalică pentru a se răci.
Sponge cake: Ingredientele vor fi amestecate în vitamix, când se omogenizează complet vor fi transferate în sifon și puse în un bol de supă pentru a fi gătite la microunde 1 minut și jumătate.