Rețeta de față face parte din colecția de rețete a lui Vlăduț, bucătarul de la Neatza, care ne surprinde de fiecare dată cu ideile lui de a combina ingredientele așa încât să avem în farfurie și savoare și culoare.
Ingrediente pentru Rețetă de Hummus cu sfeclă roșie și lipii libaneze aromate:
- 1 kg năut
- 2-3 linguri tahini
- zeamă de lămâie
- sare
- usturoi
- 50 ml ulei de măsline
- 2 buc. sfeclă roșie fiartă
- fistic
- lipii libaneze
- curcuma sau turmeric
Citește și: Lipii grecești pentru gyros. Lipii pufoase preparate pe plită sau la tigaie
Mod de preparare pentru Rețetă de Hummus cu sfeclă roșie și lipii libaneze aromate
Năutul se ține în apă rece până se hidratează, pentru cel puțin 30 de minute. Apoi se fierbe în multă apă, fără a adăuga sare.
Se adaugă și puțin bicarbonat, pentru a se pătrunde boabele mai rapid și mai uniform.
După ce năutul este bine fiert se scurge, se trece prin blender, până devine o pastă și se amestecă cu pasta de susan, sfecla fiartă și trecută prin blender și ulei de măsline. Se adaugă 3-4 căței de usturoi pisați și se potrivește gustul cu sare și zeamă de lămâie. Se decorează cu fistic.
Lipiile libaneze se taie în triunghiuri și se ung cu puțin ulei de măsline amestecat cu turmeric sau curcuma, doar atât cât să-l coloreze.
Se servește deliciosul hummus cu sfeclă roșie cu lipile libaneze aromate și frumos colorate.
Poftă bună!
Nu ezitați să încercați, tot din Rețetele lu Vlăduț și rețeta Hummus libanez cu garnitură de vinete și lipii de casă.
Friptură din coaste de porc cu sos de prune și porumb copt... Rețeta Kaiserschmarrn cu sos delicios de fructe...