Concurentele German Ana Maria si Iulia Bucur, au pregătit în cadrul emisiunii culinare Chefi la cuțite o delicioasă și aromată Rețetă de miel cu lavandă și legume la cuptor.
Rețetă de miel cu lavandă și legume la cuptor - Ingrediente:
- 1 pulpă de miel
- 750 ml vin alb sec
- ulei de măsline
- Usturoi verde
- mentă
- cimbru și busuioc
- foi de dafin
- sare și piper
- boia dulce
- bicarbonat de sodiu
- Lavandă uscată
- 4 fire de lavandă pentru decor
- Garnitură :
- 2 dovlecei
- 1 vânătă
- 4 ciuperci mari, albe
- 1 ardei gras
Rețetă de miel cu lavandă și legume la cuptor - Preparare
Spălăm carnea bine, folosind și bicarbonat de sodiu, care o va curăță bine și o va frăgezi intens.
Preparam un baiț din usturoi pisat cu sare și frecat cu ulei, plus restul conduimentelor și ungem bine carnea cu acesta. O lăsăm la marinat 30-40 de minute.
Încingem cuptorul la 200 de grade și introducem carnea de miel, așezată într-o tavă unsă. O lăsăm la cuptor aproximativ 50 de minute.
- CITIȚI ȘI Carne de miel cu sos tzatziki!
Pentru garnitură, curățăm legumele, le tăiem rodele și le punem pe grătar, presărate cu sare și piper.
Servim carnea de miel cu legume la grătar și decorăm cu flori de lavandă.
Rețetă tradițională de cod, din bucătăria italiană... Linte cu chorizo si panceta, o mâncare gustoasă și sățioasă...