Toată lumea iubeşte ciocolata, iar dacă e făcută în casă, cu ingrediente simple, mai sănătoase decât cele din comerţ, atunci rezultatul este delicios şi apetisant.
Ingrediente:
250 gr lapte praf
100 gr cacao
150 ml apă
500 gr zahăr
150 gr unt
Esenţă de Rom
Stafide (nuci, alune…)
Mod de preparare:
Se pune zahărul cu apa pe foc şi se fierbe până când se leagă bine (cam zece min). Cât siropul este pe foc, laptele praf şi cacao se trec prin sită şi se amestecă bine. Apoi se pune untul în sirop şi se mai lasă puţin la clocotit, după care se ia de pe foc şi se adaugă peste ingredientele uscate.
Se amestecă bine şi se aromatizează cu esenţă de rom, se adaugă stafidele. Secret: în etapa aceasta trebuie să se lucreze repede! Se răstoarnă compoziţia fierbinte în tăvi unse bine şi în care s-a aşezat hârtie de copt.
Se pun tăvile în frigider (2-3 ore) sau daca sunteţi nerăbdători, în congelator (1 oră). Astfel ciocolata noastră de casa este gata. E delicioasă!
Vrei un desert simplu și rapid? Încearcă prăjitura de ciocolată cu biscuiţi, FĂRĂ COACERE... Negresă cu sos de ciocolată cu chilli, fructe și mentă...