Ştim bine că pandemia de coronavirus i-a făcut pe români să golească rafturile magazinelor! Nu puţini sunt cei care au acum cămările pline cu făină sau mălai. Dacă aţi realizat că aţi cumpărat prea mult, nu vă îngrijoraţi. Există soluţii să nu aruncaţi banii pe fereastră. Puneţi-vă şorţurile, deschideţi YouTube-ul şi apucaţi-vă de gătit. Astfel, o să treacă mai uşor perioada de izolare. Un bucătar din Sibiu vă arată ce să preparaţi cu ingredientele pe care le aveţi al îndemână.
Ce ne trebuie pentru Rețeta de pâine cu cartofi:
- 500 gr făină tip 550
- 250 gr cartofi fierți
- 25 gr drojdie proaspătă
- 150-200 ml apă caldă
- 1 linguriță de zahăr
- 2 lingurițe de sare
- 2 linguri ulei de măsline
Cum preparăm Rețeta de Pâine cu cartofi.
Mai întâi se dizolvă drojdia împreună cu zahărul în 150 ml de apă caldă.
Se cerne făina într-un bol și se amestecă cu sarea și cartofii fierți, scurși și pasați.
Se adaugă drojdia dizolvată, 2 linguri de ulei de măsline. Aluatul se frământă câteva minute bune pentru a se omogeniza, apoi se așază într-un bol de sticlă, se acoperă cu folie și se lasă la odihnit 30 de minute, sau până își dublează volumul. Consistența aluatului se mai potrivește cu apă caldă, dacă mai necesită.
Citește și: Rețeta Pâine de casă cu cartofi în aluat și o delicioasă cremă de brânză
După ce aluatul pentru pâine cu cartofi a crescut, se modelează în două pâini rotunde, se așază într-o tavă, pe hârtie de copt, se crestează și se dau la cuptorul preîncălzit, la 170 de grade, pentru 30 de minute.
Înainte de a o felia, pâinea cu cartofi trebuie lăsată la răcit, altfel pare crudă în interior datorită cartofilor care dau un aspect umed miezului de pâine.
Dar cu un colțișor de pâine caldă, tot ne putem satisface pofta, chiar dacă nutriționiștii nu ne recomandă.
Ce ne trebuie pentru rețeta de Biscuiți cu migdale:
- 400 gr făină
- 150 gr zahăr tos
- 50 gr zahăr pudră cu aromă de vanilie
- coaja răzuită de la 1 lime
- 10 gr praf de copt
- 3 ouă
- 150 gr unt cu peste 82% grăsime
- 30 ml amaretto
- 100 gr migdale
- 1 praf de sare
Cum se procedează pentru a prepara Rețeta de Biscuiți cu migdale.
Se amestecă făina cu zahărul, praful de copt, coaja de la lime și sarea.
Cele trei ouă se amestecă până se omogenizează compoziția și se adaugă peste amestecul de mai sus.
Se adaugă și untul moale, amaretto și migdalele și se frământă aluatul până se omogenizează.
Citește și: Cum se prepară cei mai delicioși biscuiţi de casă cu sos de vișine
Aluatul pentru biscuiți cu migdale se împarte în trei părți care se modelează în rulouri.
Rulourile se așază într-o tavă, pe hâtrtie de copt și se dau la cuptor pentru 20 de minute, la 180 de grade.
Se lasă rulourile la răcit, se feliază, pe diagonală, iar feliile se așază în tavă, pe hârtie de copt și se dau din nou la cuptor, pentru 5 minute.
Biscuiții cu migdale merg perfect cu un vin dulce, sau dimineața la cafea!
Spor și poftă bună!