Să începem cu Rețeta de pastramă din carne de pui preparată în casă, gustoasă și sănătoasă, ideală pentru mesele festive, dar și pentru sandvișurile de la școală, sau serviciu.
Ce ne trebuie pentru Rețeta de pastramă din carne de pui preparată în casă:
- 650 gr piept de pui, file
- 650 gr pulpe de pui dezosate
- 1 căpățână de usturoi
- 1 lingură ulei
- 1 lingura oțet balsamic
- 1 vârf linguriță de piper măcinat
- 1 lingură sare grunjoasă
- condimente: cimbru, busuioc, oregano, boia de ardei dulce(cate un vârf de linguriță din fiecare)
- boabe de muștar
- 500 ml apă
- 2 linguri ketchup
Iată cum se prepară Rețeta de pastramă din carne de pui!
Pregătim carnea de pui curățând-o de tendoane și grăsime și porționând-o în bucăți de grosimi aproximativ egale.
Curățăm usturoiul și îl pisăm împreună cu sarea, apoi adăugăm ulei și îl frecăm ca pentru mujdei. Adăugăm peste usturoi condimentele, oțetul balsamic, apa și amestecăm bine.
Așezăm carnea într-un vas cu capac, adăugăm saramura peste ea și o amestecăm bine să pătrundă ingredientele din saramură printre carne. Acoperim vasul și îl dăm la frigider pentru 24 de ore. După acest interval, scoatem carnea din saramură și așezăm pulpele de pui peste fileurile de piept, apoi rulăm și legam ruloul cu sfoară de bucătarie destul de strâns.
Punem rulourile astfel formate într-un vas termorezistent cu capac, turnăm saramura peste ele si dăm vasul la cuptor pentru 60 de minute la 200 de grade.
Pe parcursul timpului, mai întoarcem rulourile de pe o parte pe alta.
Dupa cele 60 de minute, scoatem vasul, scurgem saramura(lasam doar puțină la baza vasului) și ungem rulourile cu puțin ketchup.
Dăm din nou vasul la cuptor pentru 10 minute, dar fara capac, apoi intoarcem rulourile pe partea cealaltă, le ungem cu ketchup și le mai lăsăm 10 minute.
Să vă fie de folos!
Pentru că ne place Rețeta de Gulaș unguresc, să ne delectăm și cu o rețetă de Ciorbă gulaș!... Cum putem prepara o Rețetă simplă din două tipuri de varză cu bacon și spaetzle?...