Dacă vrei să faci o porție cu adevărat delicioasă de piept de pui, atunci uită de rețetele clasice și hai să dăm un plus de savoare cu miere și lime!
Pentru a pregăti această rețetă nu ai nevoie de multe ingrediente, iar rezultatul este unul cu adevărat savuros! Pieptul de pui nu a fost niciodată mai gustos!
Pentru a pregăti rețeta de piept de pui cu miere și lime vei avea nevoie de câteva ingrediente:
- Piept de pui
- Câțiva căței de usturoi
- O lingură miere
- O lingură suc de lime
- O lingură sos de soia
- Un fruct lime
- Sare și piper
- Pătrunjel tocat
Cum pregătim rețeta de piept de pui cu miere și lime?
Rețeta noastră se face extrem de simplu și de rapid, cu doar câteva ingrediente. Începem totul prin a pregăti pieptul de pui, pe care îl tăiem în felii nici prea groase, dar nici prea subțiri. Apoi pregătim un bol în care punem sosul de soia, usturoiul pisat, mierea și zeama de lime.
Noi am ales să folosim tigaia Regis Stone Pan, ce ne permite să rumenim carnea frumos, fără să punem vreun strop de ulei. O încingem bine de tot și apoi punem bucățile de piept de pui în ea, după ce le-am lăsat la marinat timp de 30 de minute, în bolul cu amestecul de ingrediente.
Pui cu miere și lime, o rețetă făcută în tigaia Regis Stone
Lăsăm să se rumenească pe o parte, apoi întoarcem și presărăm sare, piper și ceva pătrunjel tocat, pentru un plus de savoare, dar și de culoare. Nu uităm să punem și felii sau bucăți de lime, care se vor muia și vor căpăta un gust deosebit.
Când totul e gata așezăm pieptul de pui și lime-ul pe o farfurie și savurăm! Poftă bună!
Fiindcă am ales să folosim o tigaie Regis Stone Pan, pieptul de pui de pui nu s-a lipit deloc, chiar dacă era acoperit în sos și chiar dacă nu am folosit ulei. Totul se datorează învelișului special, antiaderent, ce conferă efectul de piatră încinsă și previne lipirea ingredientelor.
În plus, ceea ce este deosebit la tigăile din gama Regis Stone este faptul că baza din oțel inoxidabil permite distribuirea uniformă a căldurii, pentru ca mâncărurile tale să se facă simplu și rapid, fără să fie nevoie să amesteci des.
În plus, aceste tigăi oferă o calitate superioară față de cele ceramice, motiv pentru care toți concurenții din emisiunea „Chefi la cuțite” se bazează din plin pe produsele Regis Stone!
Masa de Crăciun. Rețetă de sarmale în foi de varză...