Live acumMireasa Sezonul 3
Prime Time 20:30Chefi la cutite Sezonul 9

Rețetă de pizza calzone cu spanac și brânzeturi și blat de pizza by Jamie Oliver

Dacă îndrăgiți pizza, dar v-ați săturat de versiunea clasică, vă propunem să încercați o minunată rețetă de pizza calzone cu spanac și brânzeturi și blat de pizza by Jamie Oliver.

Pizza calzone cu spanac și brânzeturi și blat de pizza by Jamie Oliver

shutterstock

Pentru cei care adoră combinația de brânzeturi cu spanac, dar și pentru cei care încă n-au încercat-o, avem o delicioasă rețetă de pizza calzone cu spanac și brânzeturi și blat de pizza by Jamie Oliver.

Pizza calzone este o specialitate italiana mai deosebită de pizza, o pizza împăturită sub formă semirotundă având la bază aluat de pizza dospit, iar umpluturile pot diferi ca și la pizza clasică.

Pentru aluatul de la această pizza, ne-am inspirat de la celebrul bucătar Jamie Oliver care a făcut furori cu rețeta acestui aluat de-a lingul timpului.

Ingrediente pentru rețetă de pizza calzone cu spanac și brânzeturi și blat de pizza by Jamie Oliver

  • Pentru aluat de pizza by Jamie Oliver:

  • 400 de gr făină
  • 100 de gr griș fin
  • 1 linguriță sare
  • 1 linguriță zahăr
  • 20 gr drojdie proaspătă sau 5 gr drojdie uscată
  • 325 de ml apă călduță
  • 2 linguri ulei de măsline pentru uns
  • Pentru umplutura de spanac cu brânzeturi:

  • 500 gr spanac proaspăt
  • 200 gr ricotta
  • 100 gr mozzarella
  • 50 gr parmezan
  • 1 ou + 1 albuș
  • 2 căței de usturoi
  • 25 gr unt
  • 1 gălbenuș pentru uns aluatul

Mod de preparare pentru rețeta de pizza calzone cu spanac și brânzeturi și blat de pizza by Jamie Oliver

Preparare aluat de pizza by Jamie Oliver.

Se amestecă într-un bol drojdia cu zahărul puțină apă călduță, nu fierbinte și foarte puțină făină. Se amestecă bine până rezultă o maia, adică o compoziție densă și omogenă. Se lasă maiaua la odihnit 10 minute.

În alt vas se amestecă făina cu grișul și sarea, apoi se adaugă maiaua și se toarnă treptat din apa călduță, amestecând bine toate ingredientele. Va rezulta un aluat nu foarte ferm, care se lasă la dospit 20-30 de minute.

Citește și: Pizza de casă. Rețeta incredibil de gustoasă din bella Italia

Pregătire topping pentru pizza calzone

Se pune un vas cu apă și puțină sare la fiert și se opărește pentru un minut spanacul.

Într-o tigaie se topește untul, se adaugă usturoiul, apoi spanacul bine scurs și se amestecă până când spanacul se întrepătrunde cu aroma usturoiului. Se lasă să se tempereze, apoi se amestecă cu brânzeturile, un ou întreg și un albuș. Gălbenușul de la al doilea ou se va folosi pentru uns aluatul.

Cum se asamblează pizza calzone?

Se unge masa de lucru cu ulei de măsline și se întinde aluatul în una sau două foi subțiri, circulare. Se întinde compoziția de topping pe jumătate din suprafețele foilor și se împachetează cu jumătatea de aluat simplu.

Citește și: Pregătește în doar câteva minute cea mai delicioasă pizza la tigaie. Preparatul îndrăgit de întreaga familie

Marginile aluatului se ung cu gălbenuș de ou și se presează bine pentru a se lipi. Se mai unge aluatul și deasupra cu gălbenuș de ou și se coace pizza calzone cu spanac și brânzeturi și blat de pizza by Jamie Oliver pentru 20 de minute la 200 de grade. Este delicioasă, servită caldă și foarte apetisantă atunci când este tăiată și curg brânzeturile ca un fondue.

Spor și poftă bună!

Video