Rețetă de Pogăcele cu cașcaval. Perfecte pentru gustările de peste zi sau pentru pachete!

Dacă vă plac aluaturile sărate, cu siguranță veți adora și aceste Pogăcele cu cașcaval, perfecte pentru gustările de peste zi sau pentru pachete.

Pogăcele cu cașcaval

Rețeta de Pogăcele cu cașcaval este adaptată după clasica Rețetă de Pogăcele cu jumări și merge de minune preparată tot timpul anului, nu numai în sezonul rece.

Rețetă de Pogăcele cu cașcaval – Ingrediente:


  • 1 ou
  • 150 gr cașcaval afumat
  • 150 gr lapte dulce
  • 125 gr unt cu 82% grăsime
  • 500 gr făină
  • 5 gr drojdie uscată
  • 1 linguriță de zahăr
  • sare, piper și chimen, după gust

Mod de preparare pentru Rețeta de Pogăcele cu cașcaval

Se desface drojdia în puțin lapte cald, amestecat cu o linguriță de zahăr și se pune la mijlocul făinii cernute într-un vas. Se lasă câteva minute să se activeze.

Când drojdia s-a activat, se adaugă 1 ou amestecat cu sare și piper, 100 gr de unt topit și răcit, laptele și se amestecă bine toate până rezultă un aluat compact și ușor ferm. Aluatul se lasă la loc cald, acoperit, până își dublează volumul.

Aluatul pentru pogăcele cu cașcaval se întinde, apoi, pe masa de lucru înfăinată, într-o foaie subțire. Se unge foaia de aluat cu jumătate din untul moale, se rade jumătate din cașcaval, peste jumătate din foaie, se presară puțin chimen măcinat și se împachetează în două, aducând partea de aluat liberă, peste cea cu cașcaval. Se apasă pachetul de aluat ușor cu sucitorul de aluaturi și se repetă operațiunea, încă odată. Se acoperă pachetul de aluat cu folie și se dă la rece pentru 1-2 ore.

Apoi, se întinde, într-o foaie de aproximativ 2 cm grosime din care se decupează rondele și se așază în tava tapetată cu hârtie de copt.

Pogăcelele cu cașcaval se coc pentru 20-25 de minute, la 180 de grade. În ultimele 5 minute, se mai presară puțin cașcaval deasupra, pentru un aspect mai plăcut.

Să vă fie de folos!

Ultimele știri