Pasta de năut s-a combinat perfect cu vinetele coapte, iar legumele trase la tigaie cu puțin usturoi au completat gustul foarte armonios.
Ce ne trebuie pentru Rețetă de Hummus cu vinete și legume trase la tigaie:
- 3-4 vinete mari
- 200 gr năut fiert
- 1 lingură tahini
- 4-5 roșii mari
- 1 ardei iute
- 2-3 căței de usturoi
- 2 ardei roșii
- sare și piper
- oregano
- zeamă de lămâie
- ulei de măsline
- pâine prăjită pentru servit
Rețetă de Hummus cu vinete și legume trase la tigaie - Mod de preparare
Vinetele se sectionează, transversal, pe jumătate, se așază într-o tavă, pe hârtie de copt și se dau la cuptor pentru 20 de minute la temperatură mare.
După coacere, se scobesc de miez, lăsându-le o margine de 6-8 mm. Miezul vinetelor se trage la tigaie în puțin ulei de măsline cu un cățel de usturoi răzuit și ardeiul iute tocat mărunt.
3/4 din năutul fiert se transformă în hummus cu pasta tahini, usturoi, zeamă de lămâie și ulei de măsline, conform clasicei Rețete de Hummus oriental.
Restul de năut se trage la tigaie în puțin ulei de măsline, împreună cu ardeii roșii tocați cuburi și un cățel de usturoi, doar până se pătrund ușor.
Roșiile se toacă cuburi și, de asemeni, se trag la tigaie în ulei de măsline aromat cu usturoi și oregano.
Se amestecă toate aceste ingrediente se umplu cupele de vinete cu ele. Se decorează cu o parte din legumele trase la tigaie, care se stropesc cu puțină zeamă de lămâie și ulei de măsline și se servesc cu cu felii de pâine prăjită, sau cu lipii, preparate în casă.
Citețte și: Rețetă de lipii libaneze, simplă cu reușită sigură
Dacă nu se dorește a fi o rețetă de post, se pot adăuga și cuburi de brânză feta, iar în compoziția de hummus se poate adăuga și puțin iaurt cremos.
Spor și poftă bună!
Rețetă de Tartă aperitiv cu fasole și linte - Rețeta lui Vlăduț de la Neatza cu Răzvan şi Dani... Rețetă de Clătite americane de post, cu morcovi și nuci. Un desert simplu și delicios!...