Live acumObservator 06
Prime Time 20:30Poftiţi pe la noi: Poftiţi la circ

Rețetă de post. Rețetă de rulouri cu scorțișoară, foarte aromate, frumos rumenite și crocante

Cum să reziști tentației de a savura așa delicioase rulouri cu scorțișoară, foarte aromate, frumos rumenite și crocante?

Rulouri cu scorțișoară în varianta de post

Iată că mult adorata Rețetă de rulouri cu scorțișoară - Cinnamon Rolls, se poate adapta și în varianta de post, cu ingrediente sănătoase și delicioase!

Ce ne trebuie pentru Rețetă de rulouri cu scorțișoară, în varianta de post:


  • Pentru aluat:
  • 500-550 gr făină
  • 250 ml băutură din soia sau din orez
  • 50 gr zahăr
  • 50 ml ulei de cocos
  • 1 vârf de cuțit cu sare
  • 2 lingurițe esență de vanilie
  • Pentru uns:
  • 50 ml ulei de cocos
  • 50 g zahăr brut
  • 4 lingurițe scorțișoară

Cum procedăm pentru a prepara Rețeta de rulouri cu scorțișoară, în varianta de post:

Pentru a pregăti aluatul de rulouri cu scorțișoară în varianta de post c mai întâi cernem făina într-un vas și facem o adâncitură la mijloc.

Încălzim băutura din soia, sau din orez și dizolvăm în ea zahărul și jumătate din uleiul de cocos. Adăugăm și un praf de sare și esența și o turnăm, treptat, la mijlocul făinii, amestecând-o cu făina de pe margini. Fământăm un aluat ferm și nelipicios.

Înfăinăm masa de lucru, întindem aluatul într-o foaie subțire pe care o ungem cu uleiul de cocos oprit și presărăm puțină făină. Împachetăm foaia de aluat în patru și o dăm la frigider pentru 30 de minute, timp în care uleiul de cocs se va întări între foi.

Pregătim compoziția de uns rulourile. Punem uleiul de cocos într-un vas și adăugăm peste el zahărul și scorțișoara. Amestecăm ingredientele până rezultă o cremă spumoasă.Compoziția poate fi gustată și, în funcție de gustul fiecăruia, se mai poate adăuga zahăr sau scorțișoară. Lăsăm compoziția să se odihnească până când aluatul se odihnește la rece.

Întindem aluatul într-o foaie subțire de 7-8 mm, pe masa înfăinată, cu ajutorul sucitorului de aluaturi. Ungem toată suprafața aluatului cu compoziția de cocos și scorțișoară, apoi rulăm foaia, nu foarte strâns și o decupăm în bucăți de 2-3 cm, grosime.

Așezăm rulourile într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, la distanțe de aproximativ 2-3 cm între ele.

Rețetă de post. Rețetă de rulouri cu scorțișoară, foarte aromate, frumos rumenite și crocante

Dăm tava la cuptorul încălzit, în prealabil, la 180 de grade și coacem rulourile pentru 30-35 de minute, sau până sunt bine rumenite.

Le lăsăm să se tempereze 5-6 minute, apoi le pudrăm și le servim fie calde, fie reci.

Sunt delicioase în ambele variante!

Video