- Marele Premiu de Formula 1™ al Braziliei e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 1 - 3 noiembrie 2024!
- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite începe din 17 noiembrie, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Nu mai știi ce să gățești de post? Încearcă acești cartofi țărănești, pe care sigur ai să-i îndrăgești de la prima degustare!
Ingrediente
- 1 kg cartofi albi
- 2-3 cepe
- 1 morcov
- 4 căței de usturoi
- 2 ardei roșii
- 250 g pastă de roșii
- 120 ml ulei de floarea soarelui
- sare
- piper
- 1-2 foi de dafin
- câteva frunze de busuioc
- pătrunjel verde
Mod de preparare cartofi țărănești
Se spala cartofii și se pun la fiert în apă cu puțină sare.
Ceapa se toacă solzisori și se călește în ulei, până devine translucidă.
Se adaugă și doi căței de usturoi tăiați rondele.
Se adaugă morcovul dat pe răzătoare și peste câteva minute, pasta de roșii și o ceașcă de apă fierbinte.
Se lasă sosul să fiarbă până se reduce puțin și se condimentează, după gust, cu piper, cimbru și foi de dafin.
În ultimele 5 minute de fierbere, se adaugă si 2 căței de usturoi răzuiți și gogoșarii tăiați julien.
Cartofii fierți se trec prin jet de apă rece, se curăță, se taie în cuburi și se adaugă peste sos.
Se mai adaugă și câteva frunze de busuioc rupte, se mai amestecă 5-6 minute, pe foc, pentru a se întrepatrunde gusturile, apoi, după stingerea focului, se presară pătrunjel verde, tocat.
Este o mâncare scăzută, rapidă, gustoasă și sățioasă ce se poate servi cu salată de legume, sau muraturi, sau ca garnitură la orice friptură.