Din legume de toamnă colorate și pline de vitamine putem prepara o delicioasă salată cu care să ne răsfățăm la orice masă din zi.
În doar 10 minute salata caldă de legume coapte la cuptor este gata, însă important este dressingul cremos și aromat ce trebuie să stea mai mult la rece, pentru a se întrepătrunde bine aromele.
Ingrediente pentru Rețetă de salată caldă cu legume coapte la cuptor și sos de iaurt cu brânză:
- dovlecei galbeni și verzi
- ardei capia, roșu
- sfeclă roșie
- conopida
- pere nu foarte coapte
- Dressing:
- cremă de brânză tartinabilă
- iaurt grecesc
- sare și piper
- chimen
Mod de preparare pentru Rețetă de salată caldă cu legume coapte la cuptor și sos de iaurt cu brânză
Se începe cu prepararea dressingului care trebuie să stea la rece cel puțin o oră pentri întrepătrunderea aromelor.
Se amestecă în cantități egale iaurt grecesc cu cremă de brânză tartinabilă și se asezonează, după gust cu sare și piper. Apoi se va adăuga, tot după gust puțin chimen măcinat, dar și semințe de chimen, pentru un aspect mai plăcut.
Se omogenizează bine sosul de iaurt cu cremă de brânză și chimen, se acoperă bolul și se dă la rece pentru cel puțin o oră.
Citește și: Rețeta de salată combinată cu ingrediente de toamnă și păstrăv afumat
După ce sosul este gata, se prepară salata caldă.
Se spală bine legumele, se feliază dovleceii grosier, iar conopida se desface în buchețele.
se așază într-o tavă, pe hârtie de copt și se dau la cuptor la 220 de grade, pentru 10 minute.
Nu necesită nici sare, nici piper, își vor lua savoarea din sosul cremos de iaurt cu brânză și chimen.
Pentru mai multe detalii despre rețeta de salată caldă cu legume coapte la cuptor și sos de iaurt cu brânză, dar și sfaturi importante de la Vlăduț, accesați materialul video de mai jos, desprins din cadrul îndrăgitului matinal Neatza cu Răzvan și Dani: