A spart gheața primei ediții din al 8-lea sezon al show-lui culinar ”Chefi la cuțite” și i-a impresionat pe cei trei jurați cu șarmul și dezinvoltura ei, la cei 6 ani pe care îi are.
Diana Ștefania Mocan, la doar șase ani, a demonstrat că și la o vârstă fragedă se poate găti, mai ales dacă ai de la cine învăța, cum a avut ea de la bunica sa, de la care a deprins pasiunea pentru bucătărie.
A preparat o rețetă de brioșe cu miez de nucă, foarte gustoase, chiar dacă nu au crescut cum ar fi vrut ea.
Citește și: Red Velvet Cupcakes. Rețetă de brioșe speciale pentru Valentine’s Day
Rețeta de brioșe cu miez de nucă – Ingrediente:
- 300 gr făină alba tip 000
- 2 gr praf de copt
- 200 gr zahăr
- 50 gr zahăr vanilinat
- 8 ouă
- 400 gr unt,
- 2 gr sare
- 400 gr nucă măcinată
- 270 gr dulceață de struguri
- ornamente din zahăr și zahăr pudră pentru decor
Rețeta de brioșe cu miez de nucă - Mod de preparare
Se pornește cuptorul la 180 de grade
Într-o formă de brioșe se așază hârtiuțe specific acestora și se ung ccu unt.
Pentru a pregăti aluatul de brioșe cu miez de nucă se începe prin a topi untul și a-l lăsa la temperat. Se separa albușurile de gălbenușuri.
Se presară sare peste albușuri și se mixează până devin spumoase și cristaline.
Gălbenușurile se amestecă cu un praf de sare, apoi cu zahărul amestecat cu zahărul vanilinat, până se formează o compoziție spumoasă. Se adaugă untul topit și temperat, apoi se încorporează făina cernută împreună cu praful de copt.
La final, se încorporează nuca măcinată.
Se umplu formele de brioșe cu această compoziție, doar pentru ¾ din capacitatea lor și se adaugă în ele câteva boabe de struguri din compot, dar și ingredientul secret: dragostea pentru gătit. Se coc la 180 de grade, pentru 20 de minute.
Se lasă să se tempereze, se pudrează cu zahăr și diverse ornamente și se servesc cu mare poftă, alături de cei dragi.