Ingrediente
- Pentru sirop: 150 ml apa, 4 linguri de zahar, esenta de rom
- Pentru blat: 7 linguri faina, 5 oua, jumatate de plic cu praf de copt, 1 lingura apa rece, 5 linguri zahar, 2 linguri cacao, 1 lingura ulei
- Pentru umplutura: 300 gr frisca, 300 gr fructe de padure (in functie de preferinta)
- Pentru decor: 100 gr fructe de padure, 300 gr frisca, bucatele de ciocolat
Mod de preparare
Dacă nu ai încercat până acum tortul "Foret Noire", iată o reţetă uşoară, pentru care nu ai nevoie să îţi petreci prea mult timp în bucătărie. E delicios!
Apa, zaharul si esenta de rom pentru sirop se fierb doua minute, apoi se lasa la racit. O sa fie folosit pentru insiroparea blatului.
Albusurile se bat spuma cu zaharul si lingura de apa rece. Separat, se bat si galbenusurile, se pune un praf de sare, uleiul si zaharul. Peste galbenusuri se toarna albusurile spuma, faina amestecata cu praful de copt si cacao.Totul se amesteca foarte bine, cu ajutorul unei spatule, pana devine omogen.
Compozitia se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se tine la cuptor timp de 15 minute, la 180 de grade.
Cand este gata, blatul se taie in 3 parti egale. Se insiropeaza prima “foaie”, se pune frisca si apoi fructele de padure. Se repeta procedeul si pentru al doilea strat. La final, se decoreaza tortul cu frisca, bucati de ciocolata si cateva fructe de padure sau visine. Pofta buna!