Învaţă să pregăteşti o prăjitură delicioasă cu ciocolată, caramel şi lapte. E gata în doar câteva minute!
INGREDIENTE:
Pentru blat:
170 g faina
120 g unt
50 g zahar brun
Pentru crema:
400 g lapte condensat
60 g zahar brun
60 g unt
Cum să faci pâinea "pepenaş"! Încearcă o reţetă simplă, cu puţine ingrediente
Pentru glazura:
100 g ciocolata cu lapte
50 g ciocolata neagra
2 linguri de lapte
MOD DE PREPARARE:
Se pun intr-un bol faina, zaharul si untul si se amesteca pana se obtine un aluat omogen si neted. Acesta se intinde in forma de dreptunghi. Se pune aluatul in tava tapetata cu hartie de copt, apoi se coace in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 20 minute. Cand este gata, se lasa sa se raceasca in tava.
Se pun laptele condensat, untul si zaharul la fiert, la foc foarte mic in jur de 20 minute, pana prinde culoarea caramelului si se desprinde usor de pe marginile cratitei.
Cum să faci cea mai bună BACLAVA! Încearcă o reţetă foarte simplă, pe care o poate face oricine, în câteva minute
Se toarna caramelul cald peste blat si se intinde uniform. Se topeste ciocolata la bain-marie, punand doua linguri de lapte si se toarna peste caramelul racit. Se lasa sa se intareasca ciocolata, apoi se poate taia prajitura in felii. Pofta buna!