- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Este un preparat cu influențe grecești pe bază de vinete, brânză feta, roșii, iaurt grecesc, dar şi alte ingrediente delicioase.
Rețetă grecească de rulouri cu vinete în foietaj - Ingrediente
- 800 g aluat foietaj
- 2-3 vinete
- 250 g brânză feta
- roșii cherry
- 1-2 ouă
- iaurt grecesc
- pătrunjel
- usturoi
- ardei iute
- oregano
- sare
- ulei de măsline
- felii subțiri de bacon
Rețetă grecească de rulouri cu vinete în foietaj - Mod de preparare
Vinete decojite și tăiate în felii de 4-5 cm, se condimentează cu sare și ulei de măsline aromatizat cu usturoi și oregano. Se dau la cuptor pentru câteva minute la temperatura de 200 de grade.
Se decupează aluatul foietaj în fâșii, se așază felii de bacon ușor trase la tigaie, felii de vinete, se presară brânză feta, oregano, usturoi și pătrunjel verde și se rulează.
Se ung rulourile cu ou, se presară condimente și se presară cașcaval răzuit, sub formă de grilaje.
Se dau rulouri cu vinete în foietajla cuptor pentru 20 de minute, la 200 de grade.
Se servesc cu un iaurt grecesc și roșii cherry.
Mai multe rețete de la Vlăduț, bucătarul de la Neatza cu Răzvan și Dani, găsiți în secțiunea Rețeta lui Vlăduț!