Pentru că, în cadrul emisiunii Chefi la cuțite se face și mult spectacol în bucătărie, o concurentă s-a gândit să impresioneze prin parodie, preparând o rețetă inedită de tiramisu. Un tiramisu altfel, care atrage mai mult privirile, decât papilelepe care l-a denumit Pooramisu.
Rux Opulența, concurentă în sezonul 8 Chefi la cuțite, s-a gândit să prepare un tiramisu cu aur, arătând celor trei jurați cum face tiramisu o persoană care știe să numere bani zi de zi.
Rolul pe care îl joacă ea este de a satiriza societatea românească, adică pe acei oameni care vor să pară bogați prin ținute și atitudine, iar în realitate aceștia sunt, de fapt, săraci.
Rețeta de tiramisu preparată de Rux este cea clasică, dar a folosit foițe de aur pentru a parodia opulența.
Iată ingredientele pentru Rețeta Pooramisu:
- 1 pachet de pișcoturi
- 4 ouă
- 100 gr zahar
- 500 gr mascarpone
- 250 ml cafea tare
- 50 ml lichior
- 1 varf cutit sare
- cacao pentru pudrat
- foițe de aur pentru decor
Cum se prepară rețeta Pooramisu?
Se prepară o cafea tare în care se adaugă lichiorul.
Pentru crema de tiramisu, mai întâi se separă albușurile de gălbenușuri.
Se amestecă gălbenușurile cu jumătate din cantitatea de zahăr până devin cremoase, apoi se adaugă mascarponele.
Albușurile se mixează cu un praf de sare până devin spumoase, apoi cu restul de zahăr până rezultă o bezea fermă.
Se încorporează bezeaua de albușuri în crema de gălbenușuri cu mascarpone.
Citește și: Rețeta Sarailie. Un desert cu tradiție pe care nu-l poți refuza!
Pișcoturile se trec prin cafea pentru o fracțiune de secundă și se asamblează tiramisu, alternând straturi de pișcoturi cu straturi de cremă.
Ultimul strat trebuie să fie din cremă peste care se presară cacao și se așază foița de aur.
Un tiramisu satirizat care a primit două cuțite.