Vrei să faci pizza acasă? Nimic mai simplu, mai ales dacă știi această rețetă care face din aluat o adevărată delicatesă. Pur și simplu se va topi în gură, iar secretul este un ingredient surpriză: berea.
Iată rețeta de aluat de pizza cu bere:
Ingrediente:
- 160 ml apa caldă,
- 2 lingurițe cu drojdie uscată,
- 1 lingură cu zahăr,
- 500 g făină,
- 160 ml bere,
- 2 linguri cu ulei de măsline,
- 1 linguriță cu sare.
Mod de preparare:
Pentru început, trebuie să amesteci apa caldă cu drojdia și zahărul până ce drojdia se dizolvă. Ulterior, vei încorpora drojdia în amestecul de făină cu sare, apoi adaugi berea și uleiul de măsline, scrie secretele.com.
Frământă cel puțin un sfert de oră până ce aluatul va deveni elastic. Lasă apoi să crească în jur de trei ore într-un castron și acoperă cu un prosop.
Întinde apoi foaia de aluat, pune-o în tavă și lasă să mai crească acolo în jur de zece minute.
Din categoria deserturilor cu fructe, o delicioasă rețetă de Muffins cu afine.... Cea mai bună și aromată rețetă de lichior! Lichior de zmeură sau Zmeurată...