Pentru că adesea ne întrebăm ce să mai preparăm din dovlecei, iată o Rețetă simplă de dovlecei la cuptor umpluți cu brânzeturi și măsline!
Rețetă simplă de dovlecei la cuptor umpluți cu brânzeturi și măsline - Ingrediente
- 2 dovlecei
- 100 g brânză telemea
- 200 g brânză proaspătă, de vaci
- 100 g mozzarella
- 50 g măsline fără sâmburi
- 2 ouă
- roșii cherry
- 1 cubuleț de unt
- 1 cățel de usturoi
- sare și piper
- piper
- frunze de busuioc
- 2 crenguțe de cimbru
Rețetă simplă de dovlecei la cuptor umpluți cu brânzeturi și măsline - Preparare
Se spală bine dovleceii, se taie în jumătăți, transversal și se scobesc de interior, lăsând margini de aproximativ 5-6 mm.
Miezul dovleceilor scobit, se toacă mărunt, se scurge de lichid și se trage la tigaie în unt topit, împreună cu un cățel de usturoi, răzuit. Se adaugă și câteva frunze de busuioc rupte mărunt și se lasă la temperat. Apoi se amestecă cu brânzeturile sfărâmate cu o furculiță. Se adaugă felii de măsline și se asezonează amestecul cu sare și piper, după gust.
Cu acest amestec se umplu dovleceii și se dau la cuptor, într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se așază în tavă și crenguțe de roșii cherry și crenguțe de cimbru. Se lasă la cuptor pentru 15-20 de minute, la 190 de grade.
Delicioșii dovlecei umpluți cu brânzeturi și măsline se servesc împreună cu roșiile coapte.
Vedeți și rețeta Dovlecei umpluți, în sos de roșii la cuptor!
Tot din categoria rețetelor simple și delicioase de vară, mai puteți prepara și rețeta Vinete cu usturoi și verdeață, la cuptor.
Cum preparăm cea mai delicioasă salată de ardei capia cu sos de muștar și miere.... Prăjitură cu aluat fraged și cremă de brânză cu zmeură...