Cu un așa preparat: ”Rib Eye Steak cu usturoi dulce si cremă de blue cheese”, cucerești instant orice invitat!
Ingrediente pentru Rib Eye Steak cu usturoi dulce si cremă de blue cheese
- 3 căpățâni de usturoi
- 40 g fulgi de piper roșu
- 500 ml ulei de măsline extra virgin
- 4 rib eye stake, fiecare de 12 până la 16 cm
- 40 g sare de mare
- 40 g piper negru la
- 100 g unt
- 200 ml de rom
- 200 ml de smântână
- 6 ouă de prepeliță
- 200 ml ulei
- 10 ml oțet de mere
- 40 g vegeta
- 20 g muștar dulce
- 100 g brânză denish blue 50% grasime
- 1 legătură pătrunjel
- 1 legătură ceapă verde
- 2 legături de mărar
- 500 g ciuperci champignon
Mod de preparare Rib Eye Steak cu usturoi dulce si cremă de blue cheese
Punem la prăjit cățeii întregide usturoi în uleiul de măsline încins.
Adăugăm piperul roșu și amestecăm până se rumenește ușor usturoiul, apoi îl lăsăm la răcit.
Luăm feliile de rib eye și le stropim cu puțin rom, apoi le trecem prin uleiul cu usturoi, le mai asezonăm cu piper și sare si le lăsăm la odihnit 15 minute.
Rumenim și ciupercile în restul de ulei cu usturoi și le asezonăm cu vegeta.
Fierbem 3 ouă de prepeliți,iar din 3 facem maioneză pe care o amestecăm cu smântâna și brânza și poreparăm un sos.
Adăugăm oțet după gust, mărar tocat și ceapă verde tocată.
Prăjim carnea pe grill sau pe o plită încinsă până se rumenește pe ambele părți.
Se așază, apoi, carnea în farfurii, se mai stropește cu puțin ulei cu usturoi și se adaugă alături ciupercile și sosul de brânzeturi.
Suffle de portocale cu sos de vanilie... Wellington cu piept de curcan...