- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Ingrediente:
- 300 gr orez carnaroli
- 80 ml vin alb
- 400 gr căpșuni
- 2 cuburi Knor vegetal
- 2 foi dafin
- 20 gr unt
- 30 gr brânză parmezan
- 20 ml ulei de măsline
- oțet balsamic
Mod de preparare:
Căpșunile se spală foarte bine, apoi se toarnă vinul peste ele și se lasă 10 minute.
Se pune la fiert 1 litru de apă împreună cu cele două cuburi de Knor, se lasă să fiarbă.
Separat, se pune la încins într-o tigaie, o lingură de ulei de măsline, se adaugă orezul și se lasă până devine translucid.
Căpșunile se scurg apoi de vin. Vinul se toarnă peste orez, se adaugă 200 ml supă vegetala, o foaie de dafin. Se acoperă totul cu un capac și se lasă pe foc timp de 10 minute.
Căpșunile se împart în două cantitați egale. Jumătate din ele se pasează cu ajutorul unui blender. Se adaugă peste orez, împreună cu restul de căpșuni, se mai adaugă aproximativ 300 ml supă vegetală, se acoperă din nou și se mai lasă pe foc aproximativ 5 minute. Înainte să fie gata, se adaugă untul și parmezanul ras. Se oprește focul și se amestecă ușor cu o lingură să se omogenizeze.
Risotto se servește cu reducție de oțet balsamic.
Poftă bună!