Antena Căutare

Risotto cu căpșuni

Ingrediente:

  • 300 gr orez carnaroli
  • 80 ml vin alb
  • 400 gr căpșuni
  • 2 cuburi Knor vegetal
  • 2 foi dafin
  • 20 gr unt
  • 30 gr brânză parmezan
  • 20 ml ulei de măsline
  • oțet balsamic

Mod de preparare:

Căpșunile se spală foarte bine, apoi se toarnă vinul peste ele și se lasă 10 minute.
Se pune la fiert 1 litru de apă împreună cu cele două cuburi de Knor, se lasă să fiarbă.
Separat, se pune la încins într-o tigaie, o lingură de ulei de măsline, se adaugă orezul și se lasă până devine translucid.
Căpșunile se scurg apoi de vin. Vinul se toarnă peste orez, se adaugă 200 ml supă vegetala, o foaie de dafin. Se acoperă totul cu un capac și se lasă pe foc timp de 10 minute.
Căpșunile se împart în două cantitați egale. Jumătate din ele se pasează cu ajutorul unui blender. Se adaugă peste orez, împreună cu restul de căpșuni, se mai adaugă aproximativ 300 ml supă vegetală, se acoperă din nou și se mai lasă pe foc aproximativ 5 minute. Înainte să fie gata, se adaugă untul și parmezanul ras. Se oprește focul și se amestecă ușor cu o lingură să se omogenizeze.
Risotto se servește cu reducție de oțet balsamic.
Poftă bună!

Articolul continuă după reclamă
Trabuc cu mousse de ciocolată albă... Simplu, foarte rapid, cu un gust fabulos! Încearcă o negresă delicioasă, gata în doar câteva minute, fără bătăi de cap...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 22 noiembrie 2024. Mihai Găinușă și Oana Paraschiv luptă pentru visul lui Tudor de a ajunge un mare pianist
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 22 noiembrie 2024. Mihai Găinușă și Oana Paraschiv luptă pentru visul lui Tudor de a ajunge un mare pianist Vineri, 22.11.2024, 19:00
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x