Ingrediente
- 720 g orez special pentru risotto
- 480 g creveți decongelați
- 480 ml vin alb, sec
- 3 cepe medii
- 1 căpățână usturoi
- 1.5 l supă de pui sau pește
- 300 ml ulei de măsline
- 250 g de unt
- 250 g de parmezan ras
- 1 legătură pătrunjel verde
- 100 g sare
- 50 g piper
Mod de preparare
Tăiem ceapa şi usturoiul mărunt şi le călim în ulei de măsline până se pătrund, amestecând continuu să nu se ardă și le asezonăm cu sare și piper.
Adăugăm orezul şi îl călim pentru câteva minute, amestecând intens șă nu se lipească.
Când orezul se hidratează și absoarbe tot uleiul, adăugăm vinul.
Continuăm să amestecăm, iar când vinul a fost absorbit de orez în totalitate, adăugăm un polonic de supă de pui sau de pește şi repetăm procedeul de fiecare dată când orezul absoarbe zeama, până când orezul este fiert al dente.
Creveţii îi adăugăm în ultimele 3 minute de fierbere, continuând să amesteam încet, pentru a nu îi rupe.
Ridicăm vasul de pe foc, apoi adăugăm unt şi parmezan, pentru un plus de gust şi cremozitate.