O combinație înteresantă de ingrediente într-un preparat delicios: Risotto cu fructe de mare si pesto de nuci!
Ingrediente pentru rețeta Risotto cu fructe de mare si pesto de nuci
- Pentru risotto:
- 400 g orez arborio
- 200 ml ulei măsline
- 1 căpățână de usturoi
- 250 g unt
- 300 g parmezan
- 200 gr ceapă shalota
- 300 gr creveți Black Tiger 16/20 decorticați
- 300 gr calamari tub U16
- 300 gr midii în cochilie. pasteurizate
- 8 buc langoustine 17/20 8 buc
- 400 ml vin alb
- 1 kg tacamuri de somon ( pt stocul de peste )
- Pentru pesto :
- Ulei masline
- 500 gr nuci decojite
- Busuioc proaspăt
- Sare
- Piper alb
- Cimbrișor proaspăt
- Pătrunjel verde
Mod de preparare pentru rețeta Risotto cu fructe de mare si pesto de nuci
Se trag la tigaie în puțin ulei legumele tocate.
Apoi se adaugă creveții decorticați și calamarii și se sting cu vin.
Când alcoolul se evaporă se adaugă orezul fiert și scurs.
Se completează cu stock preparat din tacâmuri de somon.
La final se presară parmezan ras.
Se prepară un pesto de nuci prin pisarea acestora în mojar cu busuioc proaspăt, cimbrișor și pătrunjel verde. Se adaugă ulei de măsline, sare și piper.
Poftă bună!
Paella Valenciana. O rețetă complexă, cu multe fructe de mare!... Cum se prepară rețeta Beef Wellington!...