Ingrediente:
1 kg raci întregi
500 gr orez cu bob gros
400 gr unt
400 gr parmezan
500 gr ceapă
100 gr usturoi
2 gr șofran
foi de dafin
piper boabe
1 leg. pătrunjel verde
400 gr mazăre verde
sare de mare
400 ml vin alb sec
Mod de preparare:
Racii se fierb împreună cu foile de dafin și boabele de piper, aproximativ 10 minute. Se scot apoi din zeamă și se răcesc. Zeama rezultată se strecoară și se folosește la risotto.
Racii se curăță, se lasă unul întreg pentru decor.
Mazărea se fierbe aproximativ 10 minute.
Ceapa și usturoiul se curăță și se toacă mărunt, se călesc în puțin unt. Apoi se adaugă cozile de raci și se rumenesc. La urmă se adaugă orezul și se gătește până devine translucid. Se stinge cu vin alb, apoi se adaugă treptat câte un polonic din zeamă de la raci.
Când orezul este aproape fiert, se adaugă șofranul, mazărea, untul și parmezanul ras. Se amestecă vârtos, se oprește focul și se lasă sub capac circa 5 minute înainte de a se servi.
Se servește totul cu pătrunjel proaspăt tocat.