Antena Căutare

Risotto cu raci de râu

Ingrediente:

1 kg raci întregi

500 gr orez cu bob gros

400 gr unt

400 gr parmezan

500 gr ceapă

100 gr usturoi

2 gr șofran

foi de dafin

piper boabe

1 leg. pătrunjel verde

400 gr mazăre verde

sare de mare

400 ml vin alb sec

Mod de preparare:

Racii se fierb împreună cu foile de dafin și boabele de piper, aproximativ 10 minute. Se scot apoi din zeamă și se răcesc. Zeama rezultată se strecoară și se folosește la risotto.
Racii se curăță, se lasă unul întreg pentru decor.
Mazărea se fierbe aproximativ 10 minute.
Ceapa și usturoiul se curăță și se toacă mărunt, se călesc în puțin unt. Apoi se adaugă cozile de raci și se rumenesc. La urmă se adaugă orezul și se gătește până devine translucid. Se stinge cu vin alb, apoi se adaugă treptat câte un polonic din zeamă de la raci.
Când orezul este aproape fiert, se adaugă șofranul, mazărea, untul și parmezanul ras. Se amestecă vârtos, se oprește focul și se lasă sub capac circa 5 minute înainte de a se servi.
Se servește totul cu pătrunjel proaspăt tocat.

Prăjitura "Fantezie", un desert rapid şi foarte gustos! E atât de simplă reţeta, încât o poate face şi un copi... Aripioare cu susan și salată coleslaw...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x