Ingrediente
- 4oo gr orez
- 700 gr creveți
- 200gr mentă
- 5 lămâi
- unt
- sare
- 1 ceapă
- piper
- 20 gr parmezan
- flori comestibile
- piper roșu, boabe
Mod de preparare
Se curăță creveții, lăsând 4 întregi.
Capetele se pun la fiert.
Creveții curățati se taie mărunt.
Intr-o cratiță, se încinge unt și se călește puțină ceapă, apoi se adaugă cei 4 creveți întregi .
După ce creveții s-au preparat îi transferăm în alt vas, iar în locul lor adăugăm creveții mărunțiți, după care, adaugăm orezul.
Amestecăm și punem apa în care am fiert capetele creveților, peste orez și îl lasăm să fiarbă.
Când este aproape gata orezul , adăugăm suc de lămâie și mentă, după ce am frecat-o cu ulei de măsline și cu sare.
Adăugăm și puțin parmezan și orezul nostru este gata.
Orezul se așaza în farfurie într-o formă pentru tartare și se decorează cu creveții lăsați întregi și flori comestibile.