Antena Căutare

Rissotto cu creveți, lămâie și mentă

Ingrediente

  • 4oo gr orez
  • 700 gr creveți
  • 200gr mentă
  • 5 lămâi
  • unt
  • sare
  • 1 ceapă
  • piper
  • 20 gr parmezan
  • flori comestibile
  • piper roșu, boabe

Mod de preparare

Se curăță creveții, lăsând 4 întregi.

Capetele se pun la fiert.

Creveții curățati se taie mărunt.

Intr-o cratiță, se încinge unt și se călește puțină ceapă, apoi se adaugă cei 4 creveți întregi .

După ce creveții s-au preparat îi transferăm în alt vas, iar în locul lor adăugăm creveții mărunțiți, după care, adaugăm orezul.

Amestecăm și punem apa în care am fiert capetele creveților, peste orez și îl lasăm să fiarbă.

Când este aproape gata orezul , adăugăm suc de lămâie și mentă, după ce am frecat-o cu ulei de măsline și cu sare.

Adăugăm și puțin parmezan și orezul nostru este gata.

Orezul se așaza în farfurie într-o formă pentru tartare și se decorează cu creveții lăsați întregi și flori comestibile.

Ruladă de pui cu bacon și garnitură de piure din legume... Scoici pe grill cu piure de mazăre...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Citește și
Ultimele știri
x