Ingrediente:
- 600 gr de Burbot
- 1 varză Kale sau chinezească
- 50 gr de usturoi verde
- 50 gr migdale
- 1 praz
- 500 gr de cartofi pentru piure
- 70 gr de ulei de măsline
- 300 gr de unt
- 100 gr de smântână de gătit 40° grăsime
- 100 gr de lapte
- muștar
- sare
- piper
- 6 fire sparanghel verde
- 6 fire sparanghel alb
- apă
Mod de preparare:
Peștele se rumenește în puțin unt cu ulei de măsline, apoi se coace în cuptorul preîncălzit, 8 minute, la 180 grade. Se scoate și se învelește fiecare porție în frunze de salată chinezească.
Se pregătește un sos rece din migdale, usturoi și ulei de măsline. Se adaugă sare și piper după gust.
Sparanghelul se curăță, se fierbe scurt în apă, apoi se scurge și se sotează în puțin unt.
Prazul se curăță, se taie rondele, se rumenește în puțin unt. Se adaugă puțin ulei de măsline și migdale tocate grosier.
Cartofii se curăță, se taie cuburi, apoi se fierb în apă cu sare. Se pasează fin, împreună cu unt, lapte, puțin muștar și cremă de gătit. Se asezonează cu sare.
Peștele se servește cu sparanghel verde și alb, sos rece de migdale și piure sifonat, totul garnisit cu rondele de praz și migdale tocate grosier.
Poftă bună!