Ingrediente
- 2 conserve de naut (240 g)
- 50 g semințe susan alb;
- 1 l ulei de măsline;
- sare
- piper
- boia afumată
- boia dulce
- usturoi (o căpățână);
- 2 kg morcovi
- 150 g unt 80%
- 1,8 kg piept de pui dezosat fără piele
- 250 g bacon feliat în fâșii subțirele
- 100 g arahide crude, decojite
- 1 lămâie
- 50g chives
- 1 iaurt grecesc(3,5 grasime)
- o rodie
- 2 legături pătrunjel
Mod de preparare
Se pune o oală cu apă la fiert.
Strecurăm năutul din conserve, îl clătim cu apă şi îl lăsăm la scurs.
Se curăță morcovii şi se taie în 2-3 bucăţi apoi se pun în apa care fierbe și se lasă timp de 25 minute, sau până când sunt bine pătrunși pentru a-i transforma în piure.
Se preincalzeste cuptorul la 160-170 grade.
Se iau 4 piepți de pui şi se taie în două pe lung, apoi se bat până devin foarte subţiri.
Se condimentează pe ambele părţi cu sare, piper şi boia dulce de ardei, iar pe o singură parte se aşază arahide crude, decojite, trase la tigaie şi zdrobite în mojar.
Se aşază pe un tocător câte 3-4 felii de bacon, felia de pui peste ele, se rulează se așază într-o tavă și se dau la cuptor, timp de 30-35 de minute.
Se încălzesc seminţele de susan, se pun în bolul blenderului vertical şi se mixează turnând din când în când ulei de măsline.
Năutul sepune în bolul robotului de bucătărie cu lama S, se condimentează cu sare, piper, boia afumată, usturoi, pastă din seminţe de susan şi se toarnă puţin ulei de măsline.
Se pornește robotul şi se toarnă din când în când ulei de măsline până se formează o pastă fină.
Punem piureul de năut într-un bol şi adăugăm câteva picături de suc de lămâie şi omogenizăm.
Luăm morcovii şi îi punem în robotul de bucătărie cu lama S, pentru a-i transforma în piure. Condimentăm piureul cu sare, piper și usturoi.
Montăm farfuriile și servim.
Pollo all’uccelletto... Rissotto cu creveți, lămâie și mentă...