Dacă vreți să vă surprindeți familia cu o mâncare inedită, încercați rețeta Sabzi cu jackfruit, un preparat indian de senzație!
Ingrediente pentru rețeta Sabzi cu jackfruit
- 2 cutii Jackfruit ( 800 g)
- 2 cutii baby spanac( 500 g)
- 1500 g roșii
- 50 g semințe de chimion
- 5 păstai cardamon negru
- 10 g piper negru, boabe
- un rizom de ghimbir
- 500 g făină albă
- 500 g cartofi albi
- 200 ml ulei de cocos pentru gătit
- 50 ml ulei de muștar
Mod de preparare pentru rețeta Sabzi cu jackfruit
Într-un vas, se pune uleiul de muștar la încins și se adaugă condimentele: asafoetida, ghimbirul proaspăt tocat, semințele de fenicul (fenugreek) și scorțișoară. Se călesc timp de 2 minute până își elibereza aromele și se adaugă roșiile procesate în blender, cardamonul negru, turmericul, piperul și frunzele de Cassia.
Se înnăbușă preț de câteva minute și se adaugă cartofii tăiați bucăți și Jackfruit-ul. Toate ingredientele trebuie să fiarbă aproximativ 20-30 de minute. Se oprește focul și se adaugă vlăstari delicioși de coriandru.
Paratha cu spanac și cartofi
Se face un aluat simplu, din făină, apă și sare. Se desface aluatul în mai multe bucăți și se formează câte o mingiuța. Cartofii fierți se zdrobesc cu o furculiță și se adaugă sare, turmeric, ghimbir pulbere și puțin coriandru măcinat.