- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Ingrediente
- 400 g iaurt
- 400 g smântână
- 1 ceapă albă
- 1 ou
- 1lingură delikat
- 1 lingură amidon
- 4 pulpe superioare, de pui
- sare
- piper
- condimente arăbești
Mod de preparare
Se pune la fiert carnea de pui, în apă cu sare.
După ce se înlătură spuma care se formează, se adaugă ceapa tocată și se lasă la fiert în continuare.
Se adaugă delikatul și puțin piper.
Când carnea se desface de pe oase, acestea se înlătură, iar carnea se toacă în bucăți mai mici.
Într-un castron, se amestecă iaurtul cu smântâna și gălbenușul de ou, apoi se diluează cu puțină supă fierbinte.
Când supa este aprăape fiartă, se adaugă în fir subțire, amestecul de smântână cu iaurt și ou, amestecând intens pentru omogenizare.
Se mai lasă supa pe foc 10-15 minute, timp în care se potrivește gustul de condimente și sare.
Dacă nu este îngroșată, se adaugă amidonul diluat în puțină apă rece, în ultimele 10 minute de fierbere.
Se servește caldă, presărată cu condimente.
Sărmăluțe crocante în foietaj... Tochitură cu mămăligă de cartofi...