- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
O rețetă inedită prin prisma modului de afumare a cărnii de porumbel, cu frunze uscate de ceai chinezesc. Carnea devine fragedă și aromată.
Ingrediente
|
Se pregăteşte o tavă pentru afumat, se aşază frunzele de ceai şi rumeguşul şi se amestecă.
Deasupra aşezăm o folie de aluminiu pe care o perforam uşor.
Aşezăm grila de afumat, apoi fasonăm pieptul de puorumbel, îl asezonăm cu sare şi piper şi îl aşezăm pe grilă.
Între timp, preîncălzim cuptorul.
Aşezăm hârtie de copt pe o tavă plată, punem feliile de prosciutto, apoi le acoperim cu încă o hârtie de copt, peste care aşezăm altă tavă.
Pregătim friseele sau andivele şi le spălăm cu apă rece.
Crestăm smochinele.
Amestecăm siropul de arţar cu oţetul balsamic în recipientul de sosuri.
Ne întoarcem la porumbel, îl aşezăm în afumătoare şi îl acoperim cu folie de aluminiu.
Pornim aragazul, aşezăm simetric tava pe 2 ochiuri de aragaz şi folosim o alarmă de 3 minute pentru a întoarce tava, apoi încă 3 minute, după care stingem focul şi lăsăm totul acoperit pentru că fumul să pătrundă în carne.
Introducem prosciutto în cuptor pentru 12 minute.
După câteva minute înlăturăm folia de pe porumbel şi îl transferăm într-un vas pentru a se răci.
Începem montajul prin aşezarea frisee-ului pe farfurie, iar în mijloc punem o smochină.
Introducem porumbelul pentru un minut în cuptor, apoi îl feliam la 45 de grade şi îl aşezăm în jurul smochinei.
Presăram nişte nuci şi aşezăm prosciutto-ul peste smochină.
Adăugăm şi siropul cu oţet balsamic şi servim preparatul.