Salată de pui cu maioneză și castraveți murați

Perfectă ca gustare într-o zi obișnuită, dar și printre aperitivele unei mese festive, această salată de pui cu maioneză și castraveți murați!

Salată din piept de pui cu maioneză și castraveți murați servită pe felii de pâine prăjite

Diana Georgescu și Miruna Ionescu, două concurente din ediția 14 a sezonului 8 ”Chefi la cuțite”, sunt două prietene extrem de bune, s-au prezentat la concurs în calitate de rivale, dar s-au ajutat reciproc preparând trei rețete delicioase cu care au sperat să treacă în etapa următoare!

Rețeta Salată de pui cu maioneză și castraveți murați - Ingrediente:


  • 1 kg piept de pui
  • 400 gr castraveți murati
  • 400 gr conservă de porumb
  • 250 gr maioneză
  • sare și piper
  • felii de pâine prăjite
  • roșii cherry

Mod de preparare pentru Rețeta Salată de pui cu maioneză și castraveți murați

Se începe prin a fierbe pieptul de pui în apă cu sare. Se lasă să fiarbă până este perfect pătruns, îndepărtând spuma care se formează pe parcurs.

Se scurge pieptul de pui fiert, se lasă să se tempereze și se toacă mărunt.

Castraveții murați se toacă mărunt, sau se dau pe răzătoare, după care se scurg bine și se adaugă peste pieptul de pui tocat.

Boabele de porumb se scurg de lichid, se clătesc cu apă rece și se adaugă la ingredientele de mai sus.

Citește și: Rețetă de Salată combinată cu ingrediente de toamnă și păstrăv afumat

Se amestecă pieptul de pui cu boabele de porumb și castraveții murați și se adaugă maioneză, după gust.

Maioneza va fi puntea de legătură dintre ingrediente ce va completa gustul acrișor al salatei aperitiv.

Salata de pui cu maioneză și castraveți murați se mai asezonează cu sare și piper și se servește pe felii de pâine prăjite, alături de roșii cherry, pentru un plus de prospețime.

Îndrăgita emisiune „Chefi la cuțite” poate fi urmărită în fiecare seară de luni, marți și miercuri, de la ora 20:30, la Antena 1!

Ultimele știri