Dacă îți plac preparatele cu multe condimente, acest preparat indian - samosas, va fi alegerea perfectă!
Ingrediente pentru samosas
- Pentru aluat:
- 250 g făină albă
- 50 ml ulei
- 150 ml apă caldă
- semințe de chimen indian
- Pentru umplutură:
- 6 cartofi fierți
- 150 g mazare
- 6-8 buc. caju
- 1 lingură ulei
- sare
- 2 lingurițe praf de curcuma
- 2 lingurițe garam masala
- 2 lingurițe chaat masala
- 3 lingurițe semințe de chimen
- 2 lingurițe semințe de coriandru
- ulei pentru a prăjit
Mod de preparare samosas
Pentru umplutură, se încinge uleiul într-o tigaie și se prăjesc ușor semințele de chimen.
Se adaugă mazărea și bucățile caju tăiate mărunt și se amestecă bine.
Se adaugă cartofii fierți și pasați și restul condimentelor și se amestecă pe foc pentru 5-6 minute.
Pentru aluat, se cerne făina într-un vas, se face o adâncitură la mijloc unde se pune uleiul și chimenul Indian.
Se amestecă cu făina, turnând treptat și apă.
Rezultă un aluat ferm care se împarte în sfere.
Se întind sferele pe masa înfăinată, se taie în două și se rulează în formă de conuri.
Conurile de aluat se umplu cu compoziție și se închid bine la capete.
Se prăjesc în ulei încins până se rumenesc bine.