O armonie plăcută de gusturi și culori, într-un preparat delicios cu trei feluri de carne: ”Sancocho dominicano”!
Ingrediente pentru Sancocho dominicano
- 500 g carne de pui
- 500 g carne de vițel
- 500 g carne de porc
- 1 legătură de pătrunjel verde
- 2 cepe roșii
- 4 cuburi Maggi de legume
- 500 g cartofi
- 400 g porumb dulce
- 50 g măsline verzi, fără sâmburi
- 2 banane gigante
- 1 legătură leuștean
- sare
- piper
- 400 g bullion de roșii
- 7 grăunți de usturoi
- 300 g morcovi
- 500 g lime
- 200 ml ulei de măsline
- 100 g unt
- 1-2 linguri de făină
Mod de preparare pentru Sancocho dominicano
Se călesc în ulei încins: ceapa, usturoiul și cozile de leuștean tocate mărunt.
Se taie carnea în bucăți mici și se adaugă în tigaie peste legumele călite.
După ce carnea este rumenită, se adaugă apa, cartofii curățați și tocați în cuburi mari, porumbul tăiat în bucăți mai mici, condimentele, morcovii, măslinele, bananele gigante și se lasă la fiert 1 oră.
Se condimentează pe parcurs, după gust, iar la final, se presară pătrunjel verde, tocat și se decorează cu felii de lime.
Chec de casă cu cacao și vanilie... Shaorma delicioasă cu carne și legume, o rețetă gata în doar câteva minute!...