a1.ro ţi-a pregătit pentru astăzi o reţetă delicioasă, de sezon, care face concurenţă clasicei zacuscă.
Ingrediente
1 vânată
2-3 roșii
5-6 linguri ulei de floarea soarelui
1 ceapă rosiesare
Mod de preparare
Coacem legumele pe tablă sau la jar până ce se înmoaie foarte bine pe toate părțile.
Le scoatem pe un fund de lemn, le lăsăm să se răcorească puțin după care tăiem vânată pe lungime și curățăm miezul cu o lingură de lemn.
Tăiem și roșiile în două și curățăm miezul cu o lingură de lemn. Dacă va deranjează sâmburii roșiei îi puteți îndepărta și puteți folosi numai pulpă. Pe mine nu mă deranjează așa că nu i-am eliminat.
Punem miezul vinetei și al roșiilor într-o strecurătoare de plastic și lăsăm să se scurgă cca 2-3 ore după care le transferăm pe un fund de lemn și le tocam cu muchia unei linguri sau cu cuțitul.
După ce am tocat vinețele și roșiile, începem să adăugăm treptat uleiul, lingură cu lingură până atingeți consitenta dorită. Puteți să puneți mai mult ulei dacă va place mai cremoasă.
La sfârșit adăugăm ceapă tocată foarte fîn și sărea. Servim salată cu pâine caldă și, dacă nu va e frică de calorii, cu o porție de cartofi prăjiți.
Poftă bună!
Sursă: culinar.md
Salată de ardei copți: reţeta unei gospodine săsoaice! A fost moştenită de la străbunica ei, Ildiko, bucătăreasa satul... Bunicii ți-au dat să bei, dar au ținut secretă rețeta! Cum se face cea mai bună bragă din lume!...