- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Tuturor ne plac sarmalele tradiționale, dar este timpul să le testăm și în altă variantă: Sarmale vietnameze sau Nem Ran!
Ingrediente pentru rețeta Nem Ran - sarmale vietnameze
- 2 pachete a cate 10 foi de orez
- ulei de măsline extravirgin,
- 10 ouă
- sare iodată
- zahăr brun
- 500 g morcovi
- 2 borcane bambus
- 500 g ciuperci champignon
- 2 l apă plată
- oțet
- 200 g tăieței
Mod de preparare pentru rețeta Nem Ran - sarmale vietnameze
Se amestecă bambusul cu ciupercile tocate mărunt și morcovii, de asemeni tocați mărunt.
Se călesc în puțin ulei încins și se adaugă ouăle. Se amestecă bine.
Tăiețeii se fierb în apă cu sare, se scurg și se adaugă peste celelalte ingrediente.
Foile de orez se hidratează pentru câteva secunde în apă rece, apoi se scot și se tamponează cu prosoape de hârtie. Se umplu cu amestecul de mai sus și se împăturesc precum sarmalele.
Se rumenesc în ulei încins.
Se servesc cu un dressing preparat din oțet cu zahăr și sare.
Limbă cu măsline. Un preparat îndrăgit în orice anotimp!... Paella Valenciana. O rețetă complexă, cu multe fructe de mare!...